Könnyen nyitható, csendes, stabil és pontos záródás

TOLÓAJTÓK

A lakberendezés fontos kelléke a tolóajtó, legyen szó térelválasztásról vagy szekrények takarásáról.

Kezdetben görgő nélküli tolóajtók készültek, rendszerint fából. Ezeket a tolóajtókat nehézkes működés és instabilitás jellemezte. Az említett tolóajtók fasínben futottak és a legkisebb deformáció is lehetetlenné tette a működésüket.

Az 1990-es években Magyarországon elsőként a Roldor Plus Kft. jelent meg a görgős, keretes tolóajtók és beépített szekrények piacán. Kezdetben acél tolóajtóvasalatokat importáltunk Kanadából és az Egyesült Államokból. Ez hajlított, vékony acéllemezből készült, a görgőrendszere rendkívül gyenge volt, és csak 260 cm magasságig lehetett belőle  tolóajtókat készíteni.

A századforduló környékén hallottunk először a német Raumplus tolóajtó vasalatokat gyártó cég termékeiről. Ők a tolóajtó vasalatokat alumíniumból gyártják, ami sokkal stabilabb kialakítást tesz lehetővé. A görgők kiváló minőségben készülnek, ezért 10 év garanciát vállalnak rá. A 2000-es évek elejétől a Roldor Plus Kft., a német Raumplus gyár vasalatait forgalmazza, melyek a legmagasabb minőségű besorolásba tartoznak.

Az alumínium tolóajtóvasalat nagy előnye, hogy nem rozsdásodik. Felhasználásával  – a súly és a görgők teherbírásának függvényében – szinte korlátlan magasságú tolóajtókeret kivitelezhető.

A tolóajtók frontfelülete sokféle designnal elkészíthető. Különböző felületű búrolaptól kezdve, színes üvegbetéteken keresztül a tükörig. A tükrös felületek előnye például, hogy világosabb és tágasabb látványt nyújtanak. Készítünk egyedi designt is. Ha például a függöny anyagából kíván egy betétet a szekrény ajtajába, ez sem jelent problémát.

Amennyiben a bútorlap mellett dönt, hatalmas választék áll a csúcsminőségű osztrák Egger gyár színpalettáján rendelkezésére az Önnek tetsző felület kiválasztásához.

+36 1 320 4000 / +36 30 951-1505

1163 Budpest, Cziraki utca 26-32.